ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Elevă de la „Unirea”, confirmată cu coronavirus. Clasa ei este acasă. Alte 2 cazuri, depistate, în această dimineață, la alte 2 unități școlare

Publicat: marți, 22 Septembrie 2020 , ora 10.56
Sursa foto AGERPRES / RADOR
Sursa foto AGERPRES / RADOR

O elevă de la Colegiul Național „Unirea” a fost confirmată cu coronavirus, iar de luni, clasa ei este în carantină până cel puțin miercurea viitoare. Fata a manifestat simptome specifice Covid 19 în weekend, i-a fost făcut testul, care a ieșit pozitiv.

Eleva a luat contact cu 20 din cei 31 sau 33 de elevi exisțeni la clasa respectivă. Doar 20 participau la cursuri față în față în cadrul școlii, însă profesorii care au avut ore la clasa respectivă au purtat măști, au respectat regulile de distanțare socială, motiv pentru care DSP-ul a considerat că nu este necesară intrarea în carantină și a cadrelor didactice”, a spus Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Astfel, profesorii care au predat la clasa acum izolată predau în continuare.

Alte două unități au cazuri de coronavirus, anunțate chiar în această dimineață:

Un caz la Grădinița nr. 9, un cadru didactic auxiliar și la Liceul de Arte (un elev). Nu știm încă amănunte, am primit alerta de la DSP, urmează ca DSP-ul să facă ancheta epidemiologică, iar noi, la rândul nostru, împreună cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să vedem ce măsuri trebuie să luăm”, a adăugat Valentin Bucur.


Reprezentanții ISJ recomandă din nou elevilor și cadrelor didactice să respecte regulile de protecție împotriva infectării și a erăspândirii coronavirusului.

Adina Chirvasă