ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Săptămâna Mondială a Inimii – marcată la Brașov în condiții speciale din cauza pandemiei

Publicat: miercuri, 23 Septembrie 2020 , ora 9.29
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Săptămâna Mondială a Inimii va fi marcată și în acest an la Brașov cu un cros organizat în Parcul Sportiv Tractorul.


Cluburile Rotary Brașov și Rotary Kronstadt, împreună cu Societatea Româna de Cardiologie și Fundația Română a Inimii au relansat campania „Totul pentru inima ta!”. Aceasta își propune să încurajeze mișcarea, activitate extrem de benefică în prevenția bolilor de inimă, în condițiile în care în România moare o persoană la fiecare 30 de minute din cauza acestor afecțiuni.

Săptămâna Mondială a Inimii se va desfășura anul acesta în condiții speciale, astfel că întrecerea sportivă va arata și ea diferit.


Noi făceam un cros pe traseul din parcul Tractorul - școlile pe grupe de vârsta și dădeam premii pe grupe de vârstă. Anul ăsta, din cauza pandemiei, o să ne strângem doar membrii clubului, cu prieteni, cu familii și o să fim un grup mai restrâns și o să facem o plimbare sau alergare ușoară, pe traseul respectiv”, a spus medicul Liviu Muntean, președinte Rotary Brașov.

Mișcarea în aer liber aduce nenumărate beneficii, atât pe plan fizic, cât și psihic. Sportul îmbunătățește ritmul cardiac, reglează presiunea sângelui și asigură buna funcționare a metabolismului.


Potrivit medicului Liviu Muntean, în această perioadă de pandemie, mișcarea în aer liber are un rol determinant în starea de sănătate a organismului, întărește sistemul imunitar și îl ajută să funcționeze la capacitate maximă.

Sorin Țârcă