ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Sute de studenți de la Brașov nu mai au loc în cămine, în noul an universitar

Publicat: joi, 24 Septembrie 2020 , ora 14.01
Sursa foto www.unitbv.ro
Sursa foto www.unitbv.ro

Sute de studenți de la Brașov nu mai au loc în cămine, în noul an universitar.


Aproximativ 5.000 de studenți ai Universității Transilvania Brașov au solicitat, anul acesta, loc în cămin. Instituția de învățământ superior are, însă, doar 4200 de locuri disponibile, din cauza măsurilor de distanțare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.


S-a hotărât ca în căminele în care avem camere de câte 4 locuri să rămână doar 3 locuri, deci va fi o reducere de la circa 4200 de locuri la circa 3400 de locuri în caminele Universității Transilvania. Regulile rămân aceleași - în funcție de rezultatele la învățătură. Bineînțeles avem și categoria studenților din zone mai sensibile: vorbim de centre de plasament, copii orfani – pentru aceștia, ca în anii trecuți, cazarea va fi asigurată de universitate”, a spus rectorul Universității de stat din Brașov, prof. dr. Ioan Abrudan.


În plus, reprezentanții Universității brașovene spun că, anul acesta vor avea cheltuieli mai mari, astfel că și taxele de cazare vor fi majorate cu 10 - 15 procente.


Dacă ne gândim la consumuri, luăm cel mai important și anume - consumul de gaz; Că încălzești o cameraă pentru 2 persoane, pentru 3 sau pentru 4, consumul este acleași deci, practic, va trebui, oarecum, să compensăm absența unui student în cameră și să reușim să ne achităm facturile către furnizori”, a spus prorectorul cu studenții, prof. dr.ing. Daniel Munteanu.


Anul universitar se deschide , la Brașov, pe 1 octombrie. Studenții vor participa online la cursuri, însă vor merge și la facultate pentru laboratoare sau seminarii.


Adina Chirvasă