ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aleea de sub Tampa, promenadă pentru brașoveni și loc de joacă pentru câini

Publicat: joi, 24 Septembrie 2020 , ora 15.35
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Municipalitatea a anunțat că a finalizat prima etapă de transformare a Aleii de sub Tâmpa în loc de promenadă și petrecere a timpului liber.


S-a început încă de anul trecut cu refacerea bazelor sportive și a zonelor de sport, iar anul acesta s-a întrerupt complet circulația auto pe Aleea de sub Tâmpa. Pentru aceasta a fost montată o barieră, iar fosta stradă, ca să arătăm că acum aparține pietonilor, a fost trasată cu curbele de nivel de pe Tâmpa, astfel încât să spargă monotonia și liniaritatea. De asemenea, au fost puse aparate de workout și fitness pentru că e o zonă cu foarte mult aer curat, cu o priveliște frumoasă și potrivită pentru activități de genul ăsta”, a spus arhitectul Lucian Păltânea.

În ultimele luni, pe Aleea de Sub Tâmpa s-au executat o serie de amenajări care au transformat în totalitate fosta arteră de circulație și parcare, într-o zonă de petrecere a timpului liber și de promenadă.


Au fost amenajate două zone cu aparate pentru fitness și pentru workout, au fost create mai multe zone de odihnă și interacțiune socială.


În partea dinspre Suișul Castelului au fost amenajate mai multe jocuri pe asfalt, de la șotron la ceasul solar, iar Dealul Melcilor și Tâmpa au fost reprezentate pe asfalt prin curbe de nivel.


Zona de dirt-bike, amenajată anul trecut de Asociația NH Bike, a fost extinsă cu o nouă zonă dedicată copiilor.


În afara facilităților pentru oameni, aici a fost amenajat și un loc de joacă pentru câini, unde patrupedele pot alerga și socializa, supravegheați de stăpâni. 

Sorin Țârcă