ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Evenimentele ce presupun aglomerații de persoane vor fi interzise, la Brașov. Instituțiile de cultură rămân deschise. La fel, restaurantele

Publicat: miercuri, 7 Octombrie 2020 , ora 14.15
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Instituțiile de cultură rămân deschise, la Brașov. La fel, restaurantele. Interzise vor fi evenimentele ce presupun aglomerații de persoane. În plus, masca va fi purtată de elevi pe o rază de cel puțin  100 de metri în jurul școlilor.

Sunt câteva dintre măsurile anunțate, azi, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. O ședință în care a fost adoptată o nouă hotărâre, ce stabilește mai multe măsuri.

“Intensificarea activităților de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măștii, igiena mâinilor și distanțare fizică în locurile aglomerate prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenția forțelor de ordine. Decalarea orelor de început și sfârșit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf. Interzicerea desfășurării de evenimente publice - concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive și de agrement - care favorizează aglomerații de persoane, al căror număr nu poate fi controlat și în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activitățile deja reglementate cum ar fi teatre, operă, cinematografe”, a spus prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii.

În schimb, cei de la Asociațiile de proprietari vor trebui să facă igienizări ale spațiilor comune din bloc, precum lifturi sau casa scărilor. La fel, autoritățile trebuie să facă dezinfecția în spațiile publice. Din nou, prefectul Mihai Cătălin Văsii.

“Recomandăm ferm purtarea măștii pe toata durata deplasării în afara domiciliului. O altă recomandare este ca persoanele vulnerabile - vârstnici, persoane cu istoric medical - să evite frecventarea locurilor publice aglomerate. pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate”, a adăugat Mihai Cătălin Văsii.

Hotărârea poate fi accesată și pe site-ul Prefecturii Brașov.

Adina Chirvasă