ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

De sâmbătă, artiștii de la Opera Brașov își reașteaptă publicul în sală. Reprezentanții instituției dau asigurări că au luat toate măsurile de siguranță

Publicat: vineri, 9 Octombrie 2020 , ora 12.56
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Sâmbătă, artiștii Operei Brașov își așteaptă publicul să deschidă împreună noua stagiune de spectacole, în sală. Asta după 7 luni în care interiorul a fost închis pentru public, iar artiștii au susținut doar afară, în curtea instituției, spectacole.


Începutul stagiunii va fi marcat cu o avanpremieră a operetei „Sânge vienez”, de Johann Strauss fiul, ce va putea fi văzută și sâmbătă, și duminică, în două distribuții diferite. Reprezentația revine, practic, după mulți ani de când n-a mai fost văzută la Brașov.


Pregătirile pentru acest spectacol au început din februarie. Însă, din cauza pandemiei, cei care au lucrat la spectacol au avut de rezolvat mai multe provocări. De exemplu, opereta va fi prezentată în varianta adaptată, deși are 3 acte. Însă, cei care au lucrat la ea au ținut să readucă pe scenă rafinamentul operei lui Strauss:


„Fiecare scenă a fost lucrată cu mare, mare amănunt. Soliștii s-au prins în acest joc pe care l-am propus - să combinăm eleganța, rafinamentul, comedia și cu ritmul debordant al acțiunii operetei”, a spus regizorul spectacolului, Anda Tabacaru.Din cauza pandemiei, în sala de 350 de locuri vor mai intra doar 110 persoane, după ce le va fi măsurată temperatura. Publicul trebuie să poarte obligatoriu masca pe toată durata spectacolului. Reprezentanții Operei dau asigurări brașovenilor că vor fi în siguranță în sala de spectacol.


“Publicul va trebui să vină din timp. Va fi un rând liber, un rând ocupat, iar pe rândul ocupat va fi un scaun da, unul nu. Se va intra pe o ușă, iar după spectacol se va face ieșire pe altă ușă. La fiecare scaun va fi partea de lemn dezinfectată, iar pentru sală s-au achiziționat 4 lămpi UV. Ele vor sta în funcțiune o oră și această dezinfecție va avea garanție de 48 de ore, ulterior”, a spus directorul artistic al instituției, Mihai Irimia.


Redeschiderea stagiunii în sală este dublată de o altă noutate. Din această stagiune, brașovenii pot cumpăra bilete la spectacolele de opera și din online, de pe bilet.ro.


Casieria instituței rămâne în continuare deschisă. Costul unui bilet este de 30 de lei.

Adina Chirvasă