ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Petiție online pentru înființarea unei piețe agro-alimentare în comuna Hărman

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 14.45
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

„Avem nevoie urgentă de această piață în Hărman! Pentru a beneficia de prețuri mai bune la produsele locale, pentru a consuma produse mai sănătoase, pentru a sprijini producătorul local, implicit economia locală”, așa sună petiția lansată sâmbătă pe site-ul dedicat.


Primarul comunei, Mihai Disor, spune că solicitarea va fi discutată în Consiliul Local, deși după părerea lui nu se justifică o astfel de cheltuială de la bugetul local.

Edilul se bazează pe faptul că în comuna Hărman sunt deja 5 aprozare deschise de localnici și alte magazine mixte pentru aprovizionare. În plus, în opinia sa, piețele din Brașov sunt accesibile și pentru cei din Hărman.


Ce să scot eu la piața alimentară, cartofii din Hărman, porumbul...? Noi nu avem legume aici! Cei care vor aduce legume și fructe în piața agro-alimentară vor fi persoane care vor lua cu un preț din alte părți și le vor vinde cu un preț mai mare aici, la Hărman.,. Ideea de a avea o piață a fost demult. Am înlesnit, chiar, deschiderea unor puncte în care să putem cumpăra legume, fructe și nu numai în condiții optime de maximă siguranță. Sunt aceste aprozare care au tot ce le trebuie și sunt împărțite la nivelul Hărmanului exact cum trebuie”, a spus primarul Mihai Disor.Primarul mai spune că și costurile pentru deschiderea unei astfel de piețe, apoi pentru întreținerea ei, ar fi împovărătoare pentru administrația locală.

Camelia Vlad