ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alertă de urgență pentru Brașov!

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 16.30

În jurul orei 16.00, pe telefoanele brașovenilor a apărut un mesaj de alertă prin care erau anunțați că în municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, 1,55 la o mie de locuitori.


Ca urmare, s-a revenit cu recomandarea de a fi respectate măsurile sanitare: purtarea corectă a măștii de protecție, peste gură și nas, păstrarea distanței față de persoanele din jur și evitarea zonelor aglomerate. De asemenea, menținerea igienei mâinilor, prin spălarea și dezinfectarea frecventă, precum și evitarea contactului cu suprafețele comune.


Alerta pe telefon vine în contextul pandemiei de coronaviroză și în baza deciziei la nivelul Comisiei Județene pentru Situații de Urgență Brașov ca localitățile cu incidență cumulată de peste 1,5 la 1000 de locuitori să fie integrate în sistemul RO-ALERT, pentru a se avertiza populația să respecte regulile de protecție sanitară.


Amintim că județul Brașov a înregistrat până în prezent aproape 7.000 de cazuri de infecție cu Covid-19.


În Victoria, Mândra și Sânpetru, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu Covid 19 a depășit 3 la mia de locuitori. La Aprily Lajos au fost confirmate 5 cazuri de infectare. Regula spune că la 3 cazuri, unitatea trece în online.

Camelia Vlad