ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 1250 de trusouri pentru nou-născuți, în Brașov, în acest an. Anul trecut au fost peste 1700

Publicat: miercuri, 14 Octombrie 2020 , ora 18.18
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

1242 de trusouri pentru nou-născuți au fost acordate părinților din municipiul Brașov, din ianuarie până în octombrie. Este vorba despre pachetul cu produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire pentru nou-născuți, în primele trei luni de viață.


Valoarea unui trusou acoperă 1500 de lei, iar actele trebuie înregistrate la Direcția de Servicii Sociale, din cadrul Primăriei Municipiului Brașov:


Îi sfătuim pe potențialii beneficiari să depună documentația pe cale electronică, iar ulterior sunt programați pentru ridicarea trusoului după aprobarea acordării. Reamintim că trusoul pentru nou născuți se acordă părinților copiilor nou născuți, care au domiciliul de cel puțin 1 an în municipiul Brașov, care s-au născut într-o unitate sanitară publică sau privată din municipiul Brașov, pe baza actelor doveditoare ale nașterii, ale domiciliului și ale componenței familei”, a spus purtătorul de cuvânt al DSS Brașov, Monica Chelban.


După aprobarea cererii, ridicarea trusoului se face în fiecare zi de joi.


Trusoul cuprinde hăinuțe speciale, pături din bumbac și microfibră, prosoape de baie, biberoane, suzete, scutece, șervețele umede, set de îngrijire a bebelușului, cu termometru, forfecuță, unghieră, aspirator nazal, cosmetice necesare pentru toaleta bebelușului.


În 2019, au fost acordate aproape 1750 de trusouri pentru nou-născuți, în municipiul Brașov.


Adina Chirvasă