ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Brașovul a depășit incidența de infectare de 3 la mie. Școlile trec în online. Activitatea în interiorul localurilor, interzisă

Publicat: luni, 26 Octombrie 2020 , ora 10.03
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Municipiul Brașov a depășit, azi, incidența cumulată a infectărilor Covid de 3 la mia de locuitori. Are 3,03, potrivit autorităților, iar deja, brașovenii au primit mesaje de avertizre RO-ALERT. În același segment al incidenței peste 3 se mai află Sânpetru, Părău, Șinca Nouă, Ghimbav, Hărman, Cristian. 

Așa cum au anunțat, încă de săptămâna trecută, autoritățile, trecerea la scenariul roșu, când este depășită incidența de 3 la mia de locuitori, înseamnă adoptarea unor măsuri mai restrictive decât până acum. Astfel, se suspendă activitățile din instituții muzeale, biblioteci, cinematografe, instituții de spectacole și concerte. De asemenea, se închid restaurantele sau cafenelele. Totuși, restaurantele din hoteluri sau pensiuni își vor putea servi doar clienții cazați acolo. Și activitatea sălilor de jocuri de noroc se suspendă.

Toate aceste măsuri speciale pentru localitățile cu incidența mai mare de 3 la mie se aplică timp de 14 zile, începând cu data atingerii incidenței cumulate.

Pe lângă acestea, rămân în vigoare și măsurile deja aprobate. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile închise, și în spațiile deschise, peste tot în județul Brașov.

În plus, interzise sunt și evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate spațiile din județul Brașov cum ar fi - fără a se limita la acestea - saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

De asemenea, sunt interzise toate activitățile recreative și sportive ce presupun adunarea a mai mult de 10 persoane dacă nu locuiesc împreună.

Interzisă este și participarea la procesiunile religioase sau pelerinaje a celor care nu sunt din localitatea unde sunt aceste evenimente. Totodată, este interzis să umbli în grupuri mai mari de 6 persoane, dacă nu locuiți sub același acoperiș.

Adina Chirvasă