ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

La Brașov, piețele în aer liber vor rămâne deschise, iar cele acoperite vor fi reamenajate sub formă de piețe volante

Publicat: duminică, 8 Noiembrie 2020 , ora 12.34
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Potrivit unei hotărâri de guvern emisă zilele trecute privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (HG 935/05.11.2020), piețele agro-alimentare amenajate în hale vor fi închise începând de mâine, fiind permisă doar funcționarea celor aflate în aer liber. În aceste condiții, autoritățile locale din Brașov au găsit o soluție pentru ca producătorii să își poată vinde în continuare marfa, iar brașovenii să se poată aproviziona după dorință cu legume și fructe proaspete.

Imediat după apariția în monitorul oficial al documentului care prevede noi restricții pentru români în următoarele 30 de zile, primarul Brașovului Allen Coliban, însoțit de șeful Serviciului Piețe și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au avut o discuție cu prefectul Cătălin Văsii, cu privire la situația piețelor din orașul nostru. În urma acestei ședințe s-a luat decizia ca, pe plan local, piețele în aer liber să rămână deschise, iar cele acoperite să fie reamenajete sub formă de piețe volante.

În aceste condiții, Piața Astra nu va fi afectată, fiind un loc deschis. În celelalte piețe, cu hale, se iau, temporar, măsuri similare cu cele ale comerțului stradal.

În Piața Tractorul - toți cei 16 producători și 20 de comercianți vor avea la dispoziție câte o tarabă în zona pietonală din fața pieței, înspre strada Olteț, între piață și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Pentru a se face această reamenajare, piața Tractorul va fi închisă mâine.

În Piața Dacia - cei peste 100 de producători care vindeau în hală (un spațiu închis), își vor putea comercializa produsele în parcarea dintre creșă și compania Apa, pe str. Prahovei. Agenții economici, peste 20 la număr, vor avea la dispozitie zona dintre hală și sediul Serviciului Piața Dacia. Accesul spre partea deschisă a pieței și spre hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (adică dinspre sediul Companiei Apa).

În Piața Bartolomeu - cei 5 agenți economici, câți sunt de obicei acolo, vor avea la dispoziție tarabe în afara pieței.

La Piața Star - cei 3 producători, doi de lactate și unul de miere, vor avea la dispoziție tarabele din zona pieței exterioare.

Pentru că halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piața Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentară, acestea rămân deschise. La fel și magazinele cu acces din piețele acoperite.

Pentru că nu este o piață cu produse agro-alimentare, Piața de Miercuri nu se încadrează în prevederile Hotărârii de Guvern, astfel că acolo activitatea de comerț se va desfășura normal.

Trebuie menționat că noile măsuri restrictive prevăd purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, fie deschise sau închise, indiferent de rata de infectare din localitate. De asemenea, toate magazinele vor fi închise la ora 21.00, iar circulația pe timpul nopții (după ora 23 până la ora 5 dimineața), va fi restricționată. Așadar, în acest interval orar nu se va mai putea circula pe stradă decât cu declarație pe proprie răspundere, în care să fie trecute motive bine întemeiate, precum o situație de urgență, sau cu adeverință de la conducerea firmelor, în cazul celor care muncesc. Acolo unde este posibil, se recomandă telemunca, iar școlile trebuie să treacă la cursuri online.

Camelia Vlad