ACUM:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Măsuri pentru carantina de la Sâmbăta de Sus

Publicat: miercuri, 18 Noiembrie 2020 , ora 18.59
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a publicat Hotărârea numărul 49, din 18 noiembrie 2020, prin care a stabilit limitele exacte ale localității Sâmbăta de Sus, aflată în carantină din data de 17 noiembrie 2020, ora 0:00.

În hotărâre sunt publicate și măsurile impue odată cu carantinarea zonei. Între aceste măsuri se numără interdicția de a intra sau ieși din zona aflată în carantină prin alte zone decât drumurile publice sau interdicția circulației sau staționării în zone publice fătă un motiv întemeiat.

În articolul următor se prevede identificarea tuturor persoanelor care locuiesc în Sâmbăta de Sus și introducerea lor în baze de date dedicate și limitarea deplasărilor în interiorul localității. De asemenea, localnicii nu pot circula în grupuri mai mari de 6 persoane, cei care tranzitează localitatea nu se pot opri aici, iar slujbele religioase, înmormântările sau cununiile se pot desfășura doar în anumite condiții și cu un număr limitat de persoane.

Organizarea de evenimente private este interzisă, la fel și evenimentele organizate pentru copii, iar barurile, cafenelele sau restaurantele pot doar să livreze la domiciliu preparatele.

Jocurile de noroc, adunările publice sau spectacolele sunt interzise și ele, la fel cum se întâmplă în cazul competițiilor sportive sau al piețelor pentru produse nealimentare.

Programul magazinelor se limitează până la ora 21:00iar numărul de clienți care pot fi prezenți în interiorul acestora se limitează la 30% din capacitatea maximă.

Sâmbăta și duminica vor fi deschise doar magazinele care comercializează hrană pentru oameni sau animale, farmaciile și curățătoriile.

Sorin Țârcă