ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stațiunile de la munte, luate cu asalt de turiști în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat: sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 , ora 16.37
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Turiștii care au vrut să își petreacă minivacanța de 1 Decembrie la munte au venit încă de vineri, iar prezența lor a putut fi văzută în traficul de pe DN1, unde s-a circulat îngreunat.

Dorința de a petrece timpul liber la munte, în aceste zile, pare că a fost mai puternică decât teama de COVID-19, așa că stațiunile au fost luate cu asalt de către turiști.

În Poiana Brasov, pentru această minivacanță, gradul de ocupare este peste 65%, iar tarifele sunt pentru toate buzunarele.De exemplu, la un hotel de 3 stele din statiune, pentru 4 nopti de cazare în cameră dublă, turiștii au plătit puțin peste 300 euro.

De Ziua Națională a României au fost pregătite preparate tradiționale astfel încât oaspeții să nu uite de gustul românesc.

Pe Valea Prahovei, majoritatea unităților de cazare sunt ocupate la capacitate maximă atât pentru minivacanța de 1 Decembrie, cât și pentru următoarele momente de sărbatoare din decembrie.

Cei care au vrut să evite aglomerația din hoteluri s-au retras la cabanele din zonele izolate. Cum ar fi cele de la Fundata sau din Masivul Piatra Craiului, iar aici prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 300 lei.

Adina Milea