ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

DNA, percheziții la spitale din Brașov

Publicat: joi, 3 Decembrie 2020 , ora 9.37
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Percheziții la spitale din Brașov, din cauza achizițiilor de materiale sanitare în perioada pandemiei.

La această oră sunt efectuate percheziții în 22 de locații printre care și spitale din județele Brașov, Harghita și Iași, existând suspiciunea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 până în prezent, anunță DNA.

Revenim cu detalii...

UPDATE ora 18:00

Luare și dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție sunt faptele penale cercetate într-un dosar deschis de DNA, în baza căruia au fost astăzi organizate mai multe percheziții la spitale din județele Brașov și Harghita.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, cauza are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea spitalelor vizate a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nu erau necesare.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor sau persoane cu influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective, după cum a mai specificat sursa citată.
Pentru activitățile frauduloase care ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de aproape 1,7 milioane de lei, iar sumele de bani date sau doar promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro, se precizează în comunicatul DNA.

Amintim că în această dimineață au fost efectuate 22 de percheziții la persoane fizice și juridice, printre care Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și Spitalul de Neuropsihiatrie și Neurologie Brașov.

Camelia Vlad