ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Furnizorul de gaze naturale, amendat iar cu 50.000 de lei de Protecția Consumatorului

Publicat: luni, 14 Decembrie 2020 , ora 18.13
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Pentru a doua oară în decurs de o săptămână, principalul furnizor de gaze naturale a fost amendat cu 50.000 de lei.

Șeful Comisariarului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Centru Brașov, Sorin Susanu, a anunțat că acțiunile de control ale agenților economici care activează în domeniul energiei au continuat și, din păcate, au fost descoperite noi nereguli.

În consecință, pe lângă amenda aplicată, vor fi făcute toate demersurile pentru eliminarea neregulilor din contractele încheiate cu consumatorii:

“Exemplul punctual este acela prin care contractul - chiar dacă se încheie pe o perioadă de doi ani de zile și se spune că există același preț - dacă se citește cu atenție, apar anumite clauze. Spre exemplu - din luna a 13-a se poate modifica tariful. Ca urmare, consumatorul poate să fie indus în eroare și poate să fie determinat să încheie sau nu un contract cu un agent economic prin aceste tertipuri și clauze contractuale”, a spus Sorin Susanu.

Șeful de la Protecția Consumatorului Brașov atrage atenția cetățenilor să analizeze cu atenție oferta și contractele înainte de a schimba furnizorul de energie de orice formă:

“Vreau să conștientizeze faptul că are dreptul legal de a solicita și a primi un draft al contractului. Să analizeze și să citească înainte de a semna. Dacă există termeni pe care nu îi ințelege, să îi studieze împreună cu un specialist sau să ceară explicații suplimentare și doar după aceea să semneze contractul”, a adăugat Sorin Susanu.

Zilele trecute, tot din cauza informațiilor derutante pentru cei care nu sunt de specialitate din contractele încheiate cu abonații, furnizorul de gaze naturale din România a fost sancționat cu amendă tot în valoare de 50.000 de lei.

Camelia Vlad