ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Noii parlamentari ai Brașovului sunt gata să își preia mandatul

Publicat: marți, 15 Decembrie 2020 , ora 17.49

Noii parlamentari ai Brașovului sunt gata să își preia mandatul, după ce astăzi au fost completate certificatele constatatoare.

Din cauza epidemiei de covid, nu va mai avea loc obișnuita ceremonie de înmânare a mandatelor, ci fiecare parlamentar va trece pe la Autoritatea Electorală Permanentă Brașov și își va ridica documentul.

Brașovul este reprezentat în Parlamentul României de un număr de 4 senatori și 9 deputati. În urma validării alegerilor din 6 decembrie 2020 și a redistribuirii mandatelor, PNL și Alianța USR Plus vor avea câte un senator, în timp ce PSD va trimite doi repreentanti în Senat. Aceștia vor fi Ambrozie-Irineu Darău (USR PLUS), Mihail Veștea (PNL), Marius-Alexandru Dunca și Marius-Gheorghe Toanchină din partea PSD.

În Camera Deputatilor, PNL și Alianța USR Plus vor trimite câte 3 reprezentanți, PSD va avea doi deputați, iar Alianța pentru Unirea Românilor unul singur. Tudor-Vlad Benga, Victor Ilie și Marius-Andrei Miftode din Alianța USR Plus, Gabriel Andronache, Ionuț-Sorin Banciu și Dumitru Flucuș din partea liberalilor, Marian Rasaliu și Ana-Loredana Predescu din PSD și Francisc Tobă din AUR vor reprezenta județul nostru în Camera Deputaților.

Toți cei 9 își vor intra în rol imediat după depunerea jurământului în plenul camerelor din care fac parte.

Sorin Țârcă