ACUM:
17.00
Radiojurnal
Urmează:
17.10
Sens unic (continuare)
Apoi:
18.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

25 de noi troleibuze vor circula pe străzile orașului, până la finalul lui 2021

Publicat: luni, 21 Decembrie 2020 , ora 17.07
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

25 de noi troleibuze vor mai circula pe străzile Brașovului, în următoarele 12 luni. Reprezentanții municipalității și ai companiei poloneze care a mai livrat autobuze în Brașov au semnat, azi, un nou contract pentru furnizarea a 25 de troleibuze, în lungime de 18 metri.

Cele 25 de troleibuze ce urmează să ajungă în Brașov vor fi pentru liniile 3, 7, 8, 10 și 33 și se adaugă, practic, flotei de autobuze și troleibuze noi.

Valoarea acestui nou contract semnat de Primărie, pe fonduri europene, este de peste 63 de milioane lei, cu tot cu TVA. Cofinanțarea municipalității este de 2%.

Până acum, Primăria Brașov are semnate, cu o companie cehă, 3 contracte de achiziție pentru 60 de autobuze electrice, din care au fost livrate 48.  Cu compania poloneză a semnat, anterior, un contract pentru livrarea a 26 de troleibuze și toate au ajuns la Brașov. De asemenea, municipalitatea este încă în desfășurarea procedurilor pentru un alt contract cu livrarea a 10 autobuze hibrid, iar pentru contractul celor 12 atobuze electrice articulate a fost reluată licitația.

Adina Chirvasă