ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

19 centre de vaccinare, în spitalele din județul Brașov

Publicat: duminică, 27 Decembrie 2020 , ora 16.48
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

19 centre de vaccinare fixe, în spitale, are amenajate județul Brașov, pentru prima etapă de vaccinare împotriva Covid.

Este o prima etapă în care este inclus personalul care lucrează în instituții medicale.

,,În prima etapă sunt catagrafiate în jur de de 8.500 de persoane din cadrul acestei prime linii însemnând personalul medical și auxiliar din spitale, instituții medicale, cabinetele medicale, ambulatorii și colectivul de supraveghere din centrele unde există persoane asistate social. Desigur că, aceasta este o primă catagrafie, iar cei care nu și-au exprimat intențiade vaccinare la această catagrafie, pot reveni oricând asupra deciziei'' a explicat dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov

Fiecare centru de vaccinare din spitalele din județ are un coordonator. În fiecare centru vor fi echipe speciale care se ocupă de vaccinare, formate din medic, 2 asistenți medicali și un registrator medical. În toate unitățile sunt, în total, 31 de echipe de vaccinare, pentru că în unele vor fi și două sau trei echipe. Ele vor avea sarcina de a supraveghea întreg procesul, de la informarea privind vaccinul și parcurgerea chestionarului medical privind indicațiile și contraindicațiile, până la supravegherea post-vaccinare.

După această tranșă simbolică de 10.000 de doze, primită de România, în 29 decembrie urmează să mai fie trimise alte 144.000 de doze. Fiecare spital va primi exact atâtea doze câte cere.

Mai departe, potrivit șefei DSP Brașov, vor fi trimise tranșe săptămânale la depozitul stabilit, pentru Brașov, la Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria". Unitatea medicală este, de altfel, centru de stocare pentru întreaga regiune centru.


Adina Chirvasă