ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aglomerație la munte, ca înainte de pandemie

Publicat: sâmbătă, 9 Ianuarie 2021 , ora 13.02
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Pârtii pline de turiști în ultimul weekend din vacanța de iarnă a copiilor!

A nins în ultimele zile la munte, iar stațiunile sunt asaltate de turiști, ca înainte de pandemie. Se pare că dorul de distracție este mai mare decât teama de infectare cu noul coronavirus.

În stațiunea Poiana Brașov, se poate schia, de moment, doar pe pârtiile din Masivul Postăvarul, mai ales că sunt excelente pentru un schi impecabil. Domeniul schiabil de aici este practicabil pe o capacitate de maxim 35% au transmis, recent, autoritățile brașovene care îi îndeamnă pe turiști să nu uite, totuși, că trebuie respectate masurile care previn riscul infectării cu SARS-Cov 2.

Pentru a preveni riscul contaminării cu noul virus, dar și pentru a reduce aglomerația, pe pârtiile deschise au fost luate și o serie de măsuri, ca de exemplu: s-au creat culoare separate la baza telegondolei Postăvarul, pe pârtia de săniuș din Poiana Brașov accesul este permis doar cu mască de protecție, iar echipe de jandarmi montani vor patrula permanent.

Încă de la primele ore ale dimineții, peste 300 de turiști dornici să schieze, au creat un furnicar la Telegondola Postavarul, iar timpul de așteptare a depășit 25 de minute.

De altfel, cozi infernale de turiști sunt și la Cheile Grădiștei. Cine merge astăzi acolo și are în plan să ajungă la partia de ski, ar fi bine să se înarmeze cu răbdare întrucât accesul către pârtie este restricționat. Deși intrarea în complexul de sus costă 20 lei pentru fiecare mașină, numărul vizitatorilor a depășit cu mult capacitatea parcării. Astfel, turiștii sunt invitați să se relaxeze la poalele zonei supranumită ,,Elveția României'' sau să caute alte zone specifice sporturilor de iarnă.

Reprezentanții Asociației de Turism Valea Prahovei au anunțat că în unitățile hoteliere din Sinaia, Bușteni și Azuga sunt asteptati în jur de 10.000 de cazați, iar pentru excursii de 1 zi, peste 12.000 de turiști.


Adina Milea