ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3 intervenții azi, pe pârtiile din Postăvarul

Publicat: luni, 11 Ianuarie 2021 , ora 18.33
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

3 accidente au fost înregistrate, azi, pe pârtiile din Postăvarul, anunță Serviciul Public Local Salvamont Brașov.

Două dintre persoane s-au accidentat în timp ce schiau în zona inferioară a masivului, pe pârtii care în acest moment sunt închise din cauza lipsei zăpezii. Ambele au suferit traumatisme la nivelul coloanei, fiind preluate de echipajele SMURD.

De la începutul anului și până acum, salvamontișii au fost chemați în 45 de situații, în care au fost implicate 46 de persoane. Vorbim despre accidente, rătăciri, evacuări.

Reamintim schiorilor că toate pârtiile din partea inferioară a masivului sunt închise, ele fiind acoperite pe alocuri doar de un strat subțire de zăpadă, care poate ascunde pericole precum pietre, rigole etc. Pentru a ajunge în siguranță de pe masiv în stațiune, schiorii trebuie să coboare cu telegondola, programul de funcționare al acesteia fiind până la ora 16:00.

Salvamontiștii atrag, din nou, atenția că practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atat pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur.

Adina Chirvasă