ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Experții finlandezi vor să sprijine Brașovul în domeniul smart-city

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2021 , ora 18.42
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Smart-city. Aceasta a fost tema  discuției dintre primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, și Excelența Sa d-na Marjut Akola, Ambasadorul Finlandei în România.

Întâlnirea a fost una online. Intenția finlandezilor este de a înființa un forum româno-finlandez de orașe inteligente, Brașovul fiind invitat să facă parte din el:

“Brașovul, în direcția Smart-city are lecții și are practici pe care le poate prezenta cu mândrie, cum ar fi tranziția către un transport public verde. Totodată avem subiecte de discutat în care avem nevoie de expertiză din alte părți și putem folosi această experiență finlandeză în termeni de dezvoltare urbană, cu atât mai mult cu cât dezvoltăm Planul Urbanistic General în această perioadă”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Potrivit ambasadorului Finlandei, din cauza restricțiilor actuale, discuțiile în cadrul forumului ar putea avea loc doar într-un format online, în timpul unui webinar ce va fi organizat în lunile următoare.

Finlanda este recunoscută pentru competența sa în domenii precum energia, tehnologiile verzi și mobilitatea inteligentă. Orașele finlandeze au câștigat atenție internațională datorită implementării multor soluții interesante de orașe inteligente legate de eficiența energetică, gestionarea deșeurilor, clădiri și planificare urbană, mobilitate durabilă și digitalizare. Helsinki este clasat an de an ca una dintre cele mai inteligente capitale din lume.

Adina Chirvasă