ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Recomandarea cardiologului Florin Orțan: „Ne vaccinăm și ne luăm viața înapoi”

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 12.28
foto: dr. Florin Orțan
foto: dr. Florin Orțan

Vineri a început a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva virusului Covid-19. Se pot înscrie pentru imunizare persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele cu boli cronice grave, indiferent de vârstă. Afecțiunile cardiovasculare sunt printre cele mai întâlnite boli la nivel mondial, potrivit statisticilor. Dacă noul vaccin este indicat pacienților cu boli de inimă ne spune șeful secției cardiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brașov, dr. Florin Orțan.

"Vaccinul împotriva virusului Covid-19 (produs după o tehnologie nouă - n.r.) are toate indicațiile din lume pentru pacienții cu boli cardiovasculare, precum și cu boli oncologice grave. Contraindicațiile sunt puține (...) Până acum, peste 24 de milioane de oameni din toată lumea s-au vaccinat deja, a început și vaccinarea cu a doua doză - rapelul, cum spunem noi în medicină. Dacă lucrurile ar fi mers prost, la cum circulă informația în zilele noastre, am fi aflat cu toții", a declarat dr. Orțan.

Medicul cardiolog s-a vaccinat la rândul lui, în prima etapă, iar recomandarea sa este ca populația să se imunizeze pentru a reveni la o viață normală.

"Eu, care m-am vaccinat în urmă cu mai bine de o săptămână, vă invit pe toți la un exercițiu de realism și la un exercițiu de solidaritate, să ne vaccinăm și să ne luăm viața înapoi. Aceasta este miza: Ne vaccinăm și ne luăm viața înapoi!", a adăugat dr. Florin Orțan.

Cei care doresc să se vaccineze au mai multe modalități de programare, printre care platforma informatică de pe site-ul Ministerului Sănătății, cu ajutorul medicului de familie sau prin call center, la numărul 0214.144.468.

AUDIO. Atașat, interviul realizat cu dr. Florin Orțan, șeful secției Cardiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brașov, despre vaccinarea pacienților cu boli cardiovasculare.

Camelia Vlad