ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Încă un centru de vaccinare împotriva Covid-19, funcțional, la Brașov

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 15.54
foto: Primăria municipiului Brașov
foto: Primăria municipiului Brașov

Al doilea centru de vaccinare împotriva virusului SARS CoV2, în municipiul Brașov, funcționează de astăzi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua, pe strada Gladiolelor.

Acest centru are 3 cabinete (puncte de vaccinare), fiecare cu o capacitate de 60 de persoane pe zi. Centrul este unul dintre cele 4 dedicate etapei a doua de vaccinare care se vor deschide în municipiul Brașov, cu un total de 16 puncte de vaccinare. 

Astăzi s-a deschis și centrul de vaccinare din cadrul bazei de tratament de la Noua, de pe strada Gladiolelor, care va putea să primească zilnic un număr de până la 180 de persoane la vaccinare. Acest centru are trei puncte de vaccinare, pe care le-am pregătit, le-am dotat și le-am amenajat în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile la nivelul municipiului Brașov în perioada următoare. Ne bucură că interesul cetățenilor pentru vaccin este foarte ridicat, de aceea programările sunt făcute până spre sfârșitul lunii ianuarie chiar, astfel că în cursul întregii zile avem persoane care vin la vaccinat în cele mai bune condiții, atât din punctul de vedere al dotărilor și confortului, cât și al siguranței epidemiologice“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Amintim că programarea persoanelor care se încadrează în etapa a II-a se face individual, pe platforma online disponibilă la nivel național programare.vaccinare-covid.gov.ro, de către medicii de familie sau de Direcția de Asistență Socială, pentru cei care au nevoie de asistență în acest sens. Odată cu programarea în platformă, se face automat și programarea la rapel, adică venirea la cea de-a doua doză de vaccin, la 21 de zile.

Radio România Brașov FM