ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Pediatria nouă din Făgăraș, aproape gata să-i primească pe micii pacienți

Publicat: joi, 28 Ianuarie 2021 , ora 15.39
foto: Primăria municipiului Făgăraș
foto: Primăria municipiului Făgăraș

Noua secție de pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraș va fi dată în folosință în curând!

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au verificat, miercuri, execuția lucrărilor de modernizare din pavilionul central al unității spitalicești, în prezența medicilor, a responsabililor din Primăria Făgăraș și a primarului Gheorghe Sucaciu. Constructorul va efectua modificări minore solicitate de către specialiști, iar între timp începe amenajarea cu corpuri de mobilier, paturi și vor fi instalate monitoarele pentru funcțiile vitale. După recepția finală a lucrărilor, activitatea medicală va fi mutată din clădirea veche de peste 110 ani.

"Noua secție de pediatrie înseamnă, practic, reabilitarea și modernizarea a două nivele din pavilionul central al Spitalului Municipal din Făgăraș, plus subsolul. Lucrările au fost de amploare: au fost schimbate complet toate conductele, s-au montat ferestre și uși noi anti-incediu, s-a intervenit inclusiv la structura de rezistență a clădirii, pentru a fi consolidată. Lucrările au fost finanțate din bugetul local al municipiului, suma alocată ajungând, de la 2 milioane de lei, la 2,7 milioane de lei, în urma situațiilor neprevăzute care au apărut pe parcurs", a declarat Liviu Ardelean, consilierul primarului din Făgăraș.

Dotarea unității medicale s-a făcut cu banii din bugetul spitalului și cu fonduri strânse de ONG-uri și comunitatea locală. În noua secție, care se întinde pe o suprafață totală de aproape 800 mp, micii pacienți din Țara Făgărașului vor beneficia de saloane separate, loc de joacă, izolatoare și săli de tratament.

Camelia Vlad