ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Puțin peste 14.040 de doze de vaccin împotriva COVID-19, repartizate la Brașov

Publicat: duminică, 31 Ianuarie 2021 , ora 14.34
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Mâine va sosi în România a 7-a tranșă de vaccin împotriva Covid-19, cu 163.800 de doze de la de la Pfizer BioNTech. Dintre acestea, 14.040 de doze sunt pentru Centrul Regional de Distribuție Brașov.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, noul lot de doze vaccinale va ajunge în țară pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Pe măsură ce noile tranșe ajung în țară, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin Pfeizer ar urma sa fie adusă în România în 8 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Amintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată mai les persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă.
Camelia Vlad