ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școlile, dezinfectate azi și mâine, pentru redeschiderea de luni

Publicat: joi, 4 Februarie 2021 , ora 13.35
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Municipalitatea a început, de azi, dezinfecția unităților școlare din municipiu, astfel încât acestea să se redeschidă, de luni, în condiții de siguranță.

Singura exceptată de la dezinfeție este Școala Gimnazială nr. 1, de pe strada Cocorului. Aici se fac lucrări de renovare și nu vor fi cursuri.

Dezinfecția se realizează cu cinci echipe. Astăzi sunt programate 33 de grădinițe, 6 școli și 4 licee și colegii, iar mâine vor fi dezinfectate restul de 6 grădinițe, 13 școli și 18 colegii și licee, la care se adaugă creșa nr 7.

La creșele și grădinițele care au început deja activitatea, dezinfecția a fost făcută deja.

După reînceperea activității, fiecare instituție de învățământ este obligată să asigure dezinfecția curentă a spațiilor, potrivit legii, în baza materialelor puse la dispoziție de municipalitate.

Cât despre materiale, școlile au primit dezinfectanții încă din decembrie. Măștile – 160.000 pentru personal didactice și nedidactic, vor fi împărțite săptămâna viitoare. Valoarea estimată a acestora este 55.216 lei.

Adina Chirvasă