ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea o Fundație a monumentelor istorice, pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu din centrul istoric. Pe modelul Oradei

Publicat: luni, 22 Februarie 2021 , ora 18.52
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Fundația monumentelor istorice. Va fi înființată de Primăria municipiului Brașov, dacă proiectul de hotărâre în acest sens va trece de votul aleșilor locali, în ședința de plen de miercuri.

Ideea acestei fundații va fi de a gestiona programul de reabilitare a clădirilor de patrimoniu din centrul istoric al orașului. După modelul Oradea:

,,Deși există legislație în România care le permite autorităților locale să intervină și să ofere instrumente financiare pentru proprietarii de clădiri, vedem că, la Brașov, aplicarea acestei legislații a lăsat de dorit. Am avut foarte puține clădiri care au fost reabilitate folosind aceste instrumente. Prin urmare, am preluat modele de succes implementate la Oradea, la Timișoara, la alte administrații locale din România, și am mers pe această linie, a constituirii unei fundații care să se ocupe de gestionarea acestor proiecte. Este o fundație a Consiliului Local, a Primăriei Brașov, dar care va colabora îndeaproape cu societatea civilă brașoveană, tocmai pentru a impulsiona acest proiect de reabilitare a centrului istoric“, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Fundația va avea mai multe obiective. De exemplu, asigurarea protecției monumentelor istorice aflate în proprietatea Municipiul Brașov, dar și finanțarea sau cofinanțarea lucrărilor de protejare a monumentelor istorice.

Adina Chirvasă