ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

131 de cazuri de infectare cu COVID-19, în unitățile școlare, în ultimele 14 zile

Publicat: joi, 25 Februarie 2021 , ora 13.26

131 de cazuri de COVID-19 au fost raportate, în ultimele 14 zile, în unitățile școlare brașovene.

57 sunt cazuri în rândul angajaților școlilor, iar 74 sunt elevi. Elevi cu cereri să stea în online sunt 387, iar profesori care să predea 100% în online sunt 81. Numărul total al claselor închise, până acum, din cauza infectărilor, a ajuns la 57, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov.

Acestea se adaugă la unitățile școlare care funcționează în scenariul roșu, din cauza incidenței de peste 3 infectări la mia de locuitori.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică și sunt izolați contacții. La 2 cazuri confirmate în aceeași clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa și elevii învață online, timp de 14 zile.

Dacă localitatea intră în scenariul roșu, atunci grădinițele și clasele din ciclul primar rămân deschise. Restul elevilor trec în online.

Singura situație în care toți copiii învață online este atunci când localitatea atinge incidența de carantină, respectiv 6 infectări la mia de locuitori.

Adina Chirvasă