ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1500 de arbori și arbuști, plus 2500 de metri liniari de gard viu, prinse în planul municipalității în plantările de primăvară, din Luna Curățeniei. În care vor fi și străzile „plombate”

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 19.32
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

1500 de arbori și arbuști, dar și 2500 de metri liniari de gard viu, în 74 de zone ale orașului. Sunt programate a fi plantate în „Luna Curățeniei”, care a început în 15 martie, în oraș.

Vor fi plantați arbori din specii precum tei, măr ornamental, platan, frasin.

Tot în această perioadă se va face și toaletarea arborilor de pe domeniul public, iar asociațiile de proprietari pot solicita intervenția Serviciului Amenajare Zone de Agrement. În plus, firma cu care municipalitatea are contract efectuează și lucrările de reparații străzi și trotuare:

“În paralel cu această curățenie vom merge și cu reasfaltările, vom reface peste tot unde este nevoie. Vom reface și marcajele rutiere, pentru că și aici este nevoie. Cele mai urgente sunt Bulevardul Eroilor și Bulevardul Gării”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

În toată această Lună a Curățeniei, în 60 de puncte din oraș vor fi amplasate containere portocalii, de mari dimeniuni, unde brașovenii pot depozita obiecte din casă de care nu mai au nevoie, exceptând echipamente electrice și electrocasnice, sau dacă fac curățenie generală, pot duce lucrurile nefolositoare la aceste containere.

În cazul molozului rezultat din demolări, trebuie chemată firma de salubritate.

Luna curățeniei se va încheia în 16 aprilie.

Adina Chirvasă