ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 5300 de locuri, disponibile la clasele pregătitoare. Care sunt noutățile din acest an

Publicat: miercuri, 17 Martie 2021 , ora 19.23
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

5.344 de locuri sunt disponibile la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022. Dintre acestea, peste 3200 sunt în mediul urban, restul sunt în rural.

Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean a publicat, pe site-ul propriu, planul de școlarizare, iar părinții interesați pot accesa, deja, lista cu străzile arondate circumscripțiilor școlare.

Prima etapă a înscrierii în învățământul primar începe din 29 martie, iar părinții pot completa cererea și fie o trimit online școlii, fie o depun direct la școlă.

Toți copiii au loc în școala din circumscripție. Părinții pot opta pentru altă școlă, însă acolo, copilul va fi înmatriculat doar dacă există locuri libere. Dacă nu, copilul revine la școala de care aparține.

Procesul de înscriere din acest an vine cu câteva noutăți:

“Noutatea în acest an o reprezintă evaluarea dezvoltării copiilor și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar a celor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, pentru cei care au frecventat grupa mare din învățământul preșcolar, activitate care, în acest an intră în responsabilitatea grădiniței la care aceștia au fost înscriși. Pentru cei care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate, evaluarea va fi făcută în instituții de învățământ după o programare care va fi publicată în data de 18 martie”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

O altă noutate o reprezintă introducerea alternativelor educaționale, respectiv Montessori, Step by Step și Waldorf, pentru aceasta din urmă existând ofertă și în anii precedenți.

De asemenea, în acest an, într-o clasă primară vor fi înmatriculați maxim 22 de elevi, față de 25, în anii trecuți. Asta conform unei modificări la Legea Educației, făcută în 2020.

Suplimentarea de locuri pe clasă poate fi făcută doar de Consiliul de Administrație al IȘJ, în cazuri întemeiate. 

Prima etapă de înscriere se încheie în 28 aprilie.

Adina Chirvasă