ACUM:
13.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
14.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

dr. Andreea Moldovan: ''Carantina e o măsură ajutătoare și singura capabilă să domolească evoluția acestei infecții.''

Publicat: sâmbătă, 20 Martie 2021 , ora 16.19
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

O decizie cu privire la o posibilă carantinare a municipiului Brașov, după depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori, ar putea fi luată de autorități abia săptămâna viitoare, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, în timpul unei discuții pe o rețea de socializare, cu medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

''Legat de procesul de decizie, când se sare de acel prag de 6 la mie, există o latență de aproximativ 7 zile până când DSP face o analiză pe date, o trimite la București, după care se ia o decizie în CJSU. Deci, ne putem aștepta la o decizie undeva pe săptămâna viitoare, marti sau miercuri. E bine să dăm și perspectiva asta de timp'' a mai precizat Allen Coliban.

Carantina nu trebuie să ne sperie, a spus medicul epidemiolog Andreea Moldovan. Aceasta a subliniat că în ultima perioadă numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, la fel și cel al pacienților aflați la terapie intensivă

''Carantina e o măsură ajutătoare și singura capabilă să domolească evoluția acestei infecții pentru că lucrurile evoluează și degenerează. Este un număr în creștere rapidă a cazurilor pozitive, este un număr în creștere al pacienților care necesită internare. Ceea ce este diferit față de valul 1 sau 2 și surprinde într-un mod absolut neplăcut este faptul că persoanele afectate de forme medii, severe sau critice de boală sunt mult mai tinere''a spus dr. Andreea Moldovan

Populația s-a relaxat sau este reticentă atunci când este vorba despre respectarea măsurilor de prevenție, iar medicul Andreea Moldovan a ținut să precizeze că:

''Din păcate apelurile la grija populației, nu sunt întotdeuna urmate de niște efecte imediate. Și atunci clar e neveoie de ceva mai mult care să sublineze importanța acestei prevenții. Dacă noi nu știm să le respectăm cumva, poate acest lucru trebuie subliniat și restricționat mai mult.''

Reamintim că la Brașov rata de infectare a ajuns la incidența de carantină de 6 la mia de locuitori pe 16 martie. Măsura carantinării municipiului nu a fost însă adoptată, până la acest moment.

Restricții au fost aplicate numai la nivelul unităților școlare, unde au fost suspendate toate activitățile cu prezență fizică începând de joi, inclusiv pentru copiii de grădiniță și elevii claselor primare.

Radio România Brașov FM