ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

De joi, copiii din clasele primare și terminale revin în școli

Publicat: miercuri, 24 Martie 2021 , ora 12.40
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

De joi, unitățile școlare din municipiul Brașov se redeschid în scenariul 3. Cu alte cuvinte, copiii din preșcolare, cei din clasele primare și cei din clasele terminale revin în bănci. Asta ca urmare a modificărilor introduse ieri.

“Ca urmare a modificărilor introduse ieri în Ordinul comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, unde pragul de 6 la mia de locuitori a incidenței infectărilor cu virusul SARS Cov-2 a fost înlocuit cu starea de carantină, unitățile școlare din municipiul Brașov trec in scenariul 3, ceea ce înseamnă că elevii, copiii și cadrele didactice din învățământul primar, respectiv preșcolar, revin de joi, 25 martie, cu prezența fizică în unitățile școlare. În situația în care până la finele săptămânii viitoare nu va fi declarată starea de carantină, scenariul 3 se va menține în toate unitățile școlare din municipiul Brașov până la începutul vacanței de primăvară”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Cei din clasele a VIII-a a, XII-a și a XIII-a precum și cei din anii terminali din învățământul profesional, dual și postliceal revin în unități, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Însă, dat fiind faptul că organizarea simulărilor presupune trecerea în online a tuturor celorlalte clase, săptămâna viitoare, va fi tot învățământ online, pentru majoritatea copiilor. 

Adina Chirvasă