ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Semestrul al doilea se încheie în 25 iunie, examenele naționale vor avea loc în calendarul stabilit. Elevii claselor terminale fac școală online în perioada 12-29 aprilie

Publicat: joi, 25 Martie 2021 , ora 17.14
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Semestrul al II-lea se va încheia în 25 iunie, exceptând clasele terminale. Practic, cu o săptămână mai târziu decât calendarul stabilit inițial, dar cu o săptămână în minus față de propunerea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ca școala să se încheie în 2 iulie.

Mai mult, elevii claselor terminale vor avea școală online în aprilie, în perioada de vacanță prelungită a colegilor lor.

Noile decizii au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu, la finalul întrunirii Comisiei pentru Dialog Social, care a avut loc la Ministerul Educației.

Una dintre modificări vizează vacanța de primăvară a elevilor din clasele terminale. Practic, În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice. Restul elevilor din clasele mai mici vor avea vacanță în intervalul 2 aprilie – 4 mai.

O altă modificare vizează finalizarea cursurilor, dar, din nou, excepție vor face clasele terminale. Astfel, semestrul al II-lea se va încheia în 25 iunie și nu în 2 iulie, așa cum a propus, inițial, oficialul, dar nici în 18 iunie, când era prevăzut a se finaliza, conform calendarului probat. Excepție fac clasele terminale, care vor încheia mai repede, conform  calemdarului aprobat și vor susține examenele naționale la datele stabilite inițial.

Astfel, Evaluarea Națională va fi în perioada 22-25 iunie, iar examenul de Bacalaureat – probele scrise, în perioada 28 iunie - 1 iulie. Probele de competențe vor fi echivalate și în acest an.

De asemenea, în cazul filierei tehnologice și al învățământul profesional și tehnic, se va renunța la „Săptămâna de școală altfel”. Asta pentru ca elevii să nu încheie în prag de lună august cursurile.

O altă modificare vizează calendarul Evaluării Naționale de la clasa a II-a, stabilit acum între 25 și 28 mai, dat fiind că în luna aprilie, când era programată, copiii vor avea vacanță.

Calendarul activităților aferente definitivării și titularizării rămâne neschimbat.

Evaluările pentru clasele II, IV și VI, precum pretestările PISA se vor realiza cu prezența fizică a elevilor în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. În cazul în care localitățile intră în carantină, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele II, IV și VI vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.

Adina Chirvasă