ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secretarul de stat Andreea Moldovan și consilierul în Ministerul de Interne Mariana Câju, martori în dosarul „Mită la spitalul de Boli Infecțioase Brașov”

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 10.57
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă
Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată a mai multor inculpați, în dosarul care vizează achiziți supraevaluate la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. Între inculpați se numără un consilier județean, un consilier local, un referent de specialitate și fostul manager al unității. 

Este vorba despre Andrei Kadas – fost consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov; președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Marius Popa – fost consilier local în municipiul Săcele, Gheorghe Nedelea – fost la data faptei referent de specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Ramona Ionescu – fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov. 

Printre infracțiunile pentru care aceste persoane sunt trimise în judecată se numără traficul de infuență și abuzul în serviciu.

La termenul de ieri, magistrații Tribunalului Brașov au decis înlocuirea arestului la domiciliu, în care se aflau câțiva dintre inculpați, cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte mai multe obligații, printre care să nu părăsească teritoriul județului Brașov și să nu comunice între ei sau cu martorii din dosar, 48 la număr, printre care secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldova și consilierul pe probleme de sănătate în Ministerul Afacerilor Interne, Mariana Câju.
Camelia Vlad