ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai puțină poluare în oraș după introducerea autobuzelor electrice pe străzile Brașovului, potrivit RATBV

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 17.45
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov
Autobuzele electrice SOR, achiziționate de Primăria Municipiului Brașov, în calitate de cofinanțator, cu fonduri nerambursabile, au parcurs un total de 700.000 de km în orașul nostru, având o contribuție importantă în privința reducerii poluării, spun reprezentanții RATBV. 

Până la acest moment, Brașovul a recepționat 38 de autobuze electrice SOR, acest tip de vehicule nepoluante fiind introduse în circulație pe mai multe linii. 

"De menționat faptul că, zilele trecute, societății noastre i-a fost livrat cel de-al 6-lea autobuz electric cu lungime de 8 m, aceste vehicule deservind zona Centrului Vechi al orașului. În ceea ce privește autobuzele electrice de 12 m, până acum au fost recepționate 32 de asemenea autovehicule", a spus purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan.

Silviu Stefan a precizat că doar introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi, din data de 25 mai 2020, a însemnat o reducere de circa 30 de tone de oxizi de azot, peste 12 tone de CO, aproape patru tone de hidrocarburi și aproape 600 de kg de particule. 

Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.
Camelia Vlad