ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Albia Ghimbășelului, plină de gunoaie

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 19.09
Sursa foto Viorel Mihai
Sursa foto Viorel Mihai

Albia Ghimbășelului este plină de gunoaie, în zona Stupini. Problema de mediu a fost semnalată de rangerul Muntelui Tâmpa, Viorel Mihai, care obișnuiește să meargă aproape zilnic pe malul acestuia:


Am găsit albia râului plină de gunoaie, cantități mari de deșeuri. Aș putea spune că 90% din deșeuri sunt PET-uri aruncate", a spus rangerul Muntelui Tâmpa, Viorel Mihai.Rangerul spune că situația poate fi rezolvată prin implicarea fiecărui cetățean, dar mai ales a autorităților, a producătorilor de asemenea ambalaje de plastic și a comercianților.


Producătorii de PET-uri trebuie să fie obligați să dețină utilaje de reciclare și să recicleze PET-urile înapoiate. Cei care vând produse ambalate în aceste PET-uri, să fie obligați să le primească înapoi contra cost. Trebuie primite la aceste unități comerciale toate PET-urile, chiar și cele care nu se regăsesc în magazinul respectiv”, a adăugat Viorel Mihai.Rangerul spune că o situație similară se regăsește pe cele mai multe râuri din țară. Mai mult, la fel era și pe Muntele Tâmpa, înainte să demareze numeroasele acțiuni de igienizare făcute de voluntari.

Sorin Țârcă