ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost lansată licitația pentru proiectul tehnic al autostrăzii Brașov – Făgăraș

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 12.19
Sursa foto Facebook / Cătălin Drulă
Sursa foto Facebook / Cătălin Drulă

Licitația pentru documentația tehnică a autostrăzii Brașov-Făgăraș a fost lansată astăzi, a spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe o rețea de socializare. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul - parte din Autostrada Transilvania - este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic.

Totodată, licitația este una “pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren. CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov - Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă, a adăugat ministrul Cătălin Drulă.Printre avantajele noului caiet de sarcini, mai spune ministrul, se află: termene realiste pentru realizarea activităților, corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect, uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale și plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului.“Pregătirea temeinică a unui proiect este singura cale de a ne asigura că facem autostrăzi în cel mai scurt timp posibil. Avem nevoie de infrastructură, dar nu ne permitem să o facem de mântuială. Bonus pentru A13: Studiul de fezabilitate pentru secotrul Sibiu – Făgăraș a fost în sfârșit finalizat. Mai rămâne doar emiterea acordului de mediu, preconizată la sfârșitul lui aprilie. Apoi lansăm licitația pentru construirea (proiectare + execuție) acestui tronson!”, a adăugat ministrul Transporturilor.


Radio România Brașov FM