ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Finanțări deschise de administrația locală către toate cluburile sportive din Brașov

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 18.04
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov

48% din bugetul local al Brașovului pe anul 2021 este dedicat capitolelor considerate prioritare – Tranziția Verde, Educația și Sănătatea.

Pentru că și sportul este considerat ca făcând parte din acest domeniu, au fost deschise finanțări către toate cluburile sportive din Brașov, prin ghidul de finanțare cu o alocare de 2 milioane de lei.


Dincolo de partea de infrastructură sportivă și alocările pentru clubul Corona, club care are un buget redus față de anul trecut, am deschis finanțări către toate cluburile sportive din Brașov. Este un ghid de finanțare cu o alocare de două milioane de lei, pe care îl vom lansa în perioada următoare aprobării bugetului. Avem un milion de lei dotări pentru toată zona de sport din școli - ne referim aici în primul rând la echipamente, și avem, în plus, toate proiectele de infrastructură. E o listă lungă, de la sală polivalentă la investițiile în baze sportive, sălile noi și toate acestea”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Astfel, pentru Clubul Corona sunt alocați 18,2 milioane de lei. Pentru finalizarea sălii de sport de pe strada Carpaților, modernizarea complexului sportiv stadion Carpați, realizarea studiului de fezabilitate la Stadionul Municipal și co-finanțarea Sălii Polivalente sunt alocați 11,8 milioane de lei.


Administrarea și dotarea bazelor sportive vor fi asigurate în acest an cu suma de 11,4 milioane de lei, iar sportul de masă în Brașov va beneficia de atenția administrației locale cu suma de 2 milioane de lei în acest an. Și pentru dotarea școlilor cu echipamente sportive au fost alocați un milion de lei.

Camelia Vlad