ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Rata de infectare cu COVID-19, în scădere la Brașov

Publicat: vineri, 2 Aprilie 2021 , ora 12.32
Sursa foto: Radio Romania International
Sursa foto: Radio Romania International

Autoritățile sanitare au anunțat, astăzi (2 aprilie 2021), un indice de 6,98 infectări la mia de locuitori, în municipiul Brașov și de 5,12 la nivelul județului Brașov.

Cu toate acestea, de astăzi până duminică brașovenii nu vor mai putea ieși din case după ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00.

Conform măsurilor de prevenție adoptate la nivel național:

- în localitățile în care incidența este sub 4 la o mie de locuitori, pot fi desfășurate activități comerciale și prestări de servicii în intervalul orar 5.00-21.00, de luni până duminică. După ora 22.00 până la ora 5 dimineața, nu mai este permisă circulația pe străzi;

- în localitățile în care incidența este între 4 și 7,5 ‰, pot fi desfășurate activități comerciale și prestări de servicii între orele 5.00-21:00, doar de luni până joi. De vineri până duminică, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația persoanelor în afara locuințelor este interzisă;

- în localitățile în care incidența este peste 7,5 ‰, activitatea comercială și prestările de servicii vor fi încheiate la ora 18.00, iar de la ora 20.00 toată comunitatea se va retrage în locuințe.

Dar, indiferent de rata incidenței, vor putea funcționa în permanență sau după programul obișnuit al fiecărei entități -farmaciile, cabinetele medicale, benzinăriile, livratorii la domiciliu și transporturile organizate de persoane.

În situațiile în care persoana are nevoie de asistență medicală, trebuie să-și cumpere medicamente sau se deplasează din motive justificate cum ar fi îngrijirea copilului, a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, ori pentru decesul unui membru de familie, trebuie să completeze declarația pe propria răspundere, care poate fi descărcată de pe site-ul cetrebuiesafac.ro, secțiunea "modele declarații" sau, după caz, să-i fie eliberată adeverință de către angajator în cazul în care merge la serviciu.

Camelia Vlad