ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cod galben de ninsori în județul Brașov

Publicat: miercuri, 7 Aprilie 2021 , ora 9.36
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Până în această seară la ora 18:00, județul Brașov se află sub avertizare meteorologică - cod galben de ninsori însemnate cantitativ si intensificãri ale vântului.

Potrivit ANM, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de 50...60 km/h.La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolitã, zãpada spulberatã și vizibilitatea redusã sub 100 m.

Vremea se va rãci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceastã perioadã. Cerul va prezenta înnorãri accentuate în prima partea a zilei când, pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații predominant sub formã de ninsoare.

La munte va ninge viscolit. Pe arii restrânse, îndeosebi la munte, cantitãțile de apã vor depãși 10-15 l/mp, și izolat 20 l/mp. Noaptea, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, cu intensificãri de 45-55 km/h, amplificând senzația de rece, iar la munte cu 70-80 km/h pe creste, viscolind ninsoarea și spulberând zãpada.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 4 grade, iar cele minime între -8 și -6 grade. Dimineața, local se va depune brumã și izolat se va semnala va fi ceațã.

Radio România Brașov FM