ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Copiii care au împlinit 3 ani rămân în creșe până la terminarea anului școlar, în municipiu

Publicat: vineri, 23 Aprilie 2021 , ora 18.40
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Copiii care au împlinit 3 ani rămân în creșe până la terminarea anului școlar, în municipiul Brașov. Este una dintre modificările aduse Regulamentului de înscriere în creșe, cre a trecut de votul consilierilor locali.

Conform vechii reglementări, copiii care împlineau vârsta de 3 ani nu mai puteau urma cursurile la creșă și nu puteau fi înscriși la o altă formă de învățământ timp de câteva luni, până la începerea noului an școlar la grădiniță. Părinții erau astfel nevoiți să găsească soluții alternative pentru această perioadă (de exemplu concedii fără plată, apel la bunici sau angajarea unei bone).

“Regulamentul pentru creșe a fost modificat în ședința Consiliului Local, în urma votului consilierilor. Proiectul a stat în consultare publică, perioadă în care brașovenii au venit cu propuneri, au venit cu sugestii, pe care le am luat în calcul și pe care le-am inclus în regulament”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Alte modificări țin de criteriile de departajare la înscrierea în creșe. De exemplu, copiii care au un frate sau o soră minor/ă, care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m, vor primi încă două puncte.

Măsurarea distanței se va realiza prin intermediul Google Maps, pe cale pietonală. Puncte se mai primesc și dacă ambii părinți lucrează.

În cele 8 creșe de stat din municipiul Brașov sunt, în mod normal, 805 locuri. În timpul pandemiei, sunt probate 514, iar de la 1 martie, numărul a fost majorat la 602.

Din anul școlar 2021-2022, numărul de locuri va fi suplimentat cu 120, odată cu extinderea cu două grupe a Creșei nr 5 și finalizarea lucrărilor la noua Creșă nr 9, de pe strada Apollo nr 2.

Adina Chirvasă