ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comuna Comăna scapă de carantina zonală. Comuna Bran rămâne în scenariul roșu

Publicat: marți, 27 Aprilie 2021 , ora 14.47
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

În urma analizei situației epidemiologice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a constatat, astăzi, că în comuna Comăna a scăzut rata de infectare cu virusul Covid-19 sub 3 la o mie de locuitori în 14 zile, astfel că a fost ridicată măsura carantinei zonale, aplicată în prima săptămână a lunii aprilie.

Situație sanitară similară a fost constatată și în localitățile Budila, Bunești, Prejmer, Ticușu, Ucea și Augustin, unde în ultimele 2 săptămână au fost respectate restricțiile scenariului roșu.

În schimb, Branul va rămâne în scenariul roșu încă 14 zile, având o rată de infectare de 3,93, din cauza celor 21 de localnici infectați cu acest virus. Astfel, restaurantele din stațiune nu vor putea servi masa la interior, cu excepția turiștilor pe care îi au cazați, iar sălile cu jocuri de noroc vor rămâne închise. Și pe perioada weekendului vor fi restricții, în sensul că terasele și magazinele se vor închide la ora 18.00, iar localnicii nu vor mai avea voie să iasă din locuințe după ora 20.00.

Camelia Vlad