ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Luni este „Liber la vaccinare, liber la viață”, la Teatrul „Sică Alexandrescu”. Te poți vaccina fără programare, cu Pfizer

Publicat: duminică, 2 Mai 2021 , ora 16.12
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Luni, 3 mai, de la ora 8.00, Teatrul Sică Alexandrescu. Coordonatele maratonului de vaccinare împotriva Covid „Liber la vaccinare, liber la viață”, inițiat de Primăria municipiului Brașov și DSP Brașov, în parteneriat cu instituția de cultură.

Este, în fapt,  primul eveniment maraton de vaccinare, dintr-o serie stabilită pe parcursul lunilor mai și iunie, conform unui program ce poate fi accesat pe site-ul municipalității. Un eveniment ce stă sub motto-ul „Liber la cultură”. Pot veni să se vaccineze atât oameni din cultură, cât și iubitori ai actului artistic. Fără programare, la orice oră doresc, în intervalul 8.00 – 20.00.

„Prin acest maraton de vaccinare fără programare ne dorim cu toții accesul nostru liber la cultură, să vă avem în sălile de spectacol. Într-o zi de sărbătoare, să celebrăm acest început de reintrare în sală, la teatru - teatrul care este o sărbătoare a vieții și ne dorim ca toți colegii noștri artiști și iubitori de cultură și nu numai să fie prezenți în cât mai mare număr, în Foaierul Mare al Teatrului”, a spus managerul Teatrului „Sică Alexandrescu”, Dan Cogălniceanu.

Invitația la vaccinare vine și din partea actorilor brașoveni:

„Recomand tututror vaccinarea. Cred că este singura modalitate de a ne întoarce la o viață normală. Vă recomand tuturor să vă informați despre vaccinuri. Este evident că efectele lor sunt spectaculoase în scăderea numărului de cazuri. Dacă ne uităm la ce s-a întamplat și ce se întâmplă în continuare în Israel sau Marea Britanie, țări care au vaccinat masiv până acum, rezultatele sunt unele spectaculoase. (...)Sper să vină cât mai multa lume”, a spus actrița Oana Huiu.

Actrița deja s-a imunizat împotriva Covid, cu AstraZeneca. Urmează să facă rapelul și, speră ea, după ce suficient de multă lujme se va fi vaccinat, viața să revină la normal, iar sălile să fie din nou însuflețite de public. Căci actorilor, cel mai mult le-a lipsit căldura publicului.

„Am avut premieră online (...) Este foarte greu de descris ce am simțit la terminarea spectacolului, în momentul în care am văzut sala goală. Să joci știind că în spatele unei camere sunt niște oameni care te privesc, dar pe care să nu îi simți, să nu îți dai seama dacă le place spectacolul, să ai premieră, să se termine spectacolul, să ieși la aplauze și să vezi o sală imensă (cum este sala noastră) cu scaune goale - a fost îngrozitor de trist”, a adăugat Oana Huiu.

La maratonul de vaccinare de la TSA vor fi disponibile 500 de doze Pfizer. Dacă va fi nevoie, DSP-ul va suplimenta serurile. 

Adina Chirvasă