ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea reziliază contractul cu firma care gestionează parcarea și va prelua ea parcările

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 16.31
Sursa foto Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto Primăria Municipiului Brașov

Aleșii locali au aprobat, „în ședință de îndată”, rezilierea contractului cu firma care gestionează parcările publice din oraș. Asta din cauza neîndeplinirii a 8 obligații prevăzute și în contract, potrivit primarului municipiului Brașov, Allen Coliban.


Sunt un număr de 8 puncte - încălcări ale obligațiilor contractuale - care se referă la mai multe aspecte: de la felul în care s-a făcut campania de informare, la felul în care este gestionată partea de relații cu clientii și tratarea sesizărilor primite, obligațiile privind salubrizarea și deszăpezirea, obligațiile privind informarea, panouri, inclusiv interfețele disponibile pentru aplicații și pentru operarea sistemului de parcare”, a spus primarul Allen Coliban.


Propunerea a trecut cu 21 de voturi. Mai departe, municipalitatea vrea să preia în administrare parcările din oraș.


Întrebarea naturală: ce se întâmplă după această reziliere? Varianta imediată și cred, oportună, este cea de a prelua acest serviciu în subordinea Primăriei. Urmează, după perioada de 3 zile necesară predării și primirii tuturor elementelor, tuturor bunurilor de retur, parte a contractului, urmează să avem, cel mai probabil, o nouă ședință de îndată, pentru a lua o decizie în acest sens, întrucât avem câteva opțiuni disponibile pe masă, dar primul pas necesar este acela al rezilierii acestui contract”, a adăugat Allen Coliban.


Contractul cu firma a fost încheiat în septembrie 2020, pe o perioadă de 10 ani. În oraș sunt 10.200 de locuri de parcare cu plată pe domeniu public.

Adina Chirvasă