ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

2700 de liceeni susțin, săptămâna viitoare, simularea de Bacalaureat. Cu subiecte „locale”

Publicat: vineri, 7 Mai 2021 , ora 15.06
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

2700 de elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține, în perioada 10-13 mai, simularea examenului de Bacalaureat, care fusese programat în luna martie. Atunci, însă, liceenii nu au putut susține probele, pentru că școlile au fost închise, după ce localitatea depășise pragul de 6 infectări Covid la mia de locuitori.


“Probele scrise se vor desfășura în conformitate cu metodologia de desfășurare a examenului național de bacalaureat, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare și de distanțare fizică impuse de situația pandemică de la nivelul municipiului Brașov. Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, respectând programa școlară adaptată pentru acest an, având o structură asemănătoare cu cea a celor elaborate de către Ministerul Educației pentru simularea din luna martie a acestui an”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.La cererea expresă a candidaților, rezultatele la probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat pot fi trecute în catalog ca note pe semestrul al II-lea, la disciplinele respective.


În tot județul Brașov, în clase terminale de liceu sunt înmatriculați aproximativ 3500 de elevi. O mică parte dintre aceștia, în special în zona Făgărașului, au susținut simularea în luna martie, pentru că le-a permis rata de infectare.

Adina Chirvasă