ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

11 străzi din Făgăraș vor fi reabilitate cu fonduri europene

Publicat: miercuri, 12 Mai 2021 , ora 12.44
Sursa foto Primăria Făgăraș
Sursa foto Primăria Făgăraș

Încă 11 străzi din municipiu Făgăraș vor intra în proces de modernizare, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene obținute în urma cererii depuse în aprilie 2018.


Contractul de proiectare și executare a lucrărilor a fost semnat în luna decembrie a anului trecut, iar investiția totală depășește 10 milioane de lei.


De proiect se va ocupa asocierea de firme EUROPAN PROD (Lider) – IMPECABIL – ROUTE CONCEPT – RIA DESIGN CONSULTING.


Șantierul se va deschide pe strada Salcâmului, iar constructorul este obligat prin contract să finalizeze lucrările de modernizare în următoarele 12 luni.


Lucrările de reabilitare și modernizare a carosabilului, trotuarelor (unde este cazul) și spațiilor verzi vor continua pe străzile: Titu Perția, Inochentie Micu Klein, Uniunii, Sf. C-tin Brâncoveanu, Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu (tronsoanele II și III), Câmpului Nou, Azotului, 1 Decembrie 1918, Mihai Eminescu (tronsonul II).


"Este un programul cu finanțare europeană. Avem un proiect integrat de reabilitare a unei școli și construcție a unei săli de sport. Ieri am predat amplasamentul și am dat ordinal de începere. Avem o prioritizare a străzilor, în funcție de planul de management de trafic, pentru că mai avem câteva străzi în lucru în municipiul Făgăraș", a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Radio România Brașov FM