ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se schimbă regulamentul: În parcuri vei putea intra cu bicicleta, role sau skateboard. Sau cu câinele. Ai voie să calci iarba și poți veni și cu hamacul

Publicat: vineri, 14 Mai 2021 , ora 13.49
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

În parcuri va fi liber cu biciclete, role și skateboard-uri. Vei putea intra și cu câinele, să te plimbi. Asta dacă va fi aprobat, în această formulă, Regulamentul pentru zone verzi.


Municipalitatea a lansat, deja, în dezbatere publică proiectul de regulament.


Unul dintre punctele importante este cel legat de accesul bicicletelor, rolelor și a skateboard-urilor în parcuri, acces pe care vrem să îl facem permis. Alt aspect important este cel legat de accesul animalelor, și mai ales al câinilor - pentru că avem foarte mulți deținători de câini în municipiul Brașov - să li se permită accesul în interiorul parcurilor. Aici, pe de altă parte, facem apel la bunul simt și la spiritul civic de care va trebui să dăm dovadă - să fim responsabili și să curățăm, indiferent de locul în care acesta este. Trebuie să conștientizăm că acest acces al câinilor în parcuri va depinde foarte mult de comportamentul pe care noi, cetățenii Brașovului îl vom avea”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.


Chiar dacă e liber cu câinele în parc, obligativitatea de a curăța după patruped rămâne. De asemenea, este interzis accesul cu câini la locurile de joacă pentru copii.


O altă interdicție care a fost eliminată este cea referitoare la plimbarea pe gazonul din parcuri, brașovenii nu vor mai fi sancționați dacă se plimbă pe iarbă.


De asemenea, și montarea de hamace în parcuri este permisă.Municipalitatea a mai pus în dezbatere și metodologia privind tăierea arborilor și ghidul de toaletare pentru arbori. În plus, o altă modificare este cea referitoare la amenajarea și reamenajarea zonelor verzi pe domeniul public și privat, în zona blocurilor de locuințe. Va putea fi făcută și cu acordul scris al asociației de proprietari.Propuneri pentru regulament pot fi făcute până în 31 mai.

Adina Chirvasă