ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 500 de persoane vaccinate la centrul mobil de pe str. Republicii

Publicat: luni, 17 Mai 2021 , ora 13.12
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

540 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19, duminică, la centrul mobil organizat pe strada Republicii de Primăria Brașov împreună cu Direcția de Sănătate Publică, în cadrul maratonului de vaccinare fără programare.

Cu sloganul „Liber la restaurante”, această acțiune de vaccinare i-a vizat mai ales pe angajații din domeniul HoReCa, precum și pe cei care își doresc să aibă din nou acces în restaurante și cafenele. Demersul a fost promovat intens și de administratorii de localuri.


E o rază de soare pentru noi după ce a fost cum a fost și am stat foarte mult închiși și sperăm să se vaccineze cât mai multă lume și să ne revenim cât mai repede la normalitate”, a spus vicepreședintele Breslei Cârciumarilor din Brașov, Ștefan Gleveșanu.


Vaccinați sau nu, mulți brașoveni au luat cu asalt, în weekend, terasele localurilor din centrul istoric al orașului, mai ales că au fost eliminate unele restricții impuse în vreme de pandemie, precum purtarea măștii de protecție.


Sâmbătă au fost foarte, foarte mulți - atât turiști cât și brașoveni - și chiar am fost puțin luați prin surprindere pentru că numărul oaspeților a fost destul de mare, iar noi nu am avut suficient staff, dar ne-am mobilizat și am încercat să oferim cele mai bune servicii pentru clienții nostri”, a adăugat Ștefan Gleveșanu.


La acțiunea de duminică au participat medici, asistenți medicali, studenți ai Facultății de Medicină din Brașov, personal al Inspectoratului pentru Situații de Urgență și voluntari ai Crucii Roșii.


O mână de ajutor a venit și din partea prefectului Cătălin văsii, care a susținut cu prezența și implicarea directă la organizarea vaccinării.

Următorul maraton de vaccinare fără programare se va desfășura în Brașov la Patinoarul Olimpic, în 23 mai, cu motto-ul „Liber în tribune”.

Camelia Vlad