ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aur în sportul minții la doar 8 ani. Mai departe, are nevoie de ajutorul brașovenilor pentru a reprezenta România la nivel european

Publicat: miercuri, 19 Mai 2021 , ora 15.30
Sursa foto: Claudia Sofronie
Sursa foto: Claudia Sofronie

Vladimir Sofronie este un băiețel din Brașov de numai 8 ani, care are rezultate excelente la șah. În ultimii doi ani, Vladimir a obținut mai multe medalii la Campionatele Naționale.


Anul trecut Vladmir a obținut 4 medalii la campionatele naționale școlare - 3 de aur și una de argint. Din 21 de partide a pierdut una singură și a avut o remiză. Anul trecut a reușit medalia de argint la șah clasic, așa că anul acesta ne-am pregătit foarte mult ca să reușim aurul”, a spus mama lui Vladimir, Claudia Sofronie.


Performanțele lui Vladimir sunt cu atât mai de apreciat cu cât sportivii brașoveni sunt clar dezavantajați, în comparație cu cei din București sau Iași, de exemplu. Aceștia din urmă participă la multe turnee pe plan local, deoarece în aceste orașe sunt mult mai mulți sportivi. Micul sportiv brașovean ar trebui să reprezinte România la Campionatul European, însă are nevoie de sprijin financiar pentru aceasta.


În cazul lui Vladmiri, actual campion național la categoria de 8 ani, ne-am implicat prin a promova rezultatul său și a lansa un apel către brașoveni, apelul de a face sponzorizări pentru a contribui astfel la acoperirea costurilor următoarei competiții, Campionatele Europene Școlare din Grecia, care vor avea loc la începutul lunii august, anul acesta”, a spus reprezentanta Fundației Comunitare Brașov, Laura Popeea.Cei care doresc să-l ajute pe Vladimir să participe la Campionatele Europene Școlare din Grecia pot dona prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit sau sponsorizări spre Clubul Sportiv Logic 64 Brașov. 

Sorin Țârcă