ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Casa de Pensii Brașov: Aproape 200 de bilete de tratament, cu prezentare în stațiuni, din 9 iunie

Publicat: luni, 24 Mai 2021 , ora 17.34

198 de bilete de tratament a primit, pentru următoarea serie, Casa Județeană de Pensii Brașov. Prezentarea în stațiuni este din 9 iunie, iar cei care au solicitat bilet, trebuie mai întâi să verifice dacă le-au fost alocate, pe site-ul instituției.

Director adjunct al CJP Brașov, Ioan Pamparău a declarat: "Cei care doresc și s-au înscris pentru această perioadă pot verifica pe site-ul Casei de Pensii dacă li s-au repartizat și unde li s-au repartizat biletele. Dincolo de repartițiile care se fac automat, au mai rămas 43 de bilete, dar noi putem vinde și mai multe, pentru că putem solicita din alte județe biletele nevalorificate".

Biletele rămase nevalorificate vor fi scoase la vânzare, la liber, cu 3 zile înainte de plecarea în stațiune. Pentru a intra în posesia unui bilet, seniorii trebuie să prezinte buletinul, cuponul de pensie de pe luna anterioară și o recomandare de la medicul de familie.

De asemenea, trebuie să achite 50% din cuantumul pensiei. Bilete de tratament pot cere și asigurații sistemului public de pensii, însă, ei vor achita 50% din valoarea tichetului, cu condiția ca veniturile lor să nu depășească valoarea salariului mediu.

În 2020, pe fondul pandemiei și al restricțiilor impuse, Casa de Pensii Brașov a avut un grad de valorificare a biletelor la jumătate față de ce era în alți ani.

Purtătorul de cuvânt al CJP Brașov, Raluca Drăgulin Stănuleț, a menționat: "Au fost depuse 4.052 de cereri, din care au fost alocate 3.106 bilete prin aplicația informatică. S-au valorificat 1.499 de bilete dintre care 298 au fost cu titlul gratuit pentru cei care beneficiază de aceste drepturi. În total, gradul de valorificare al biletelor pentru anul 2020 a fost de 48,27%, un procent foarte mic, ținând cont de anii anteriori, când depășea 90%"

În acest an, până la sfârșitul lunii aprilie, erau doar aproximativ 1.700 de cereri depuse pentru un bilet de tratament. În alți ani, până în luna aprilie erau peste 6.000 de cereri înregistrate.

Camelia Vlad, Adina Chirvasă